Muistilista pienyrittäjien digimarkkinointiin: 7-kohtainen muistilista

Arvioitu lukuaika: 5 minuuttia

Pienyrityksen digitaalisen markkinoinnin ei onnistuakseen tarvitse olla monimutkaista. Tarvitset vain yksinkertaisen, mutta harkitun suunnitelman ja johdonmukaisen tavan lähestyä brändiäsi.

Jos pieni yrityksesi on valmis aloittamaan digitaalisen markkinoinnin, meiltä saat kaiken tarvittavan! Seitsenkohtainen muistilista toimii monivaiheisena oppaana menestyvään digimarkkinointistrategiaan mille tahansa yritykselle. Aloitatpa tyhjästä tai valmistelet nykyisen strategiasi uudistamista, seuraamalla näitä ohjeita voit parantaa ja tehostaa näkyvyyttäsi verkossa.

  1. Luo vahva yritysidentiteetti.
  2. Rakenna oma verkkosivusto.
  3. Aseta laadukas asiakaspalvelu etusijalle.
  4. Varmista näkyvyytesi sosiaalisessa mediassa.
  5. Aktivoi sähköpostimarkkinointi.
  6. Aloita blogin kirjoittaminen.
  7. Kokeile verkkomainontaa.

1. Luo vahva yritysidentiteetti.

Kuka olet? Ja millainen brändisi on? Oman yritysidentiteetin luominen on olennaista digimarkkinoinnin strategian onnistumisen kannalta. On tärkeää ymmärtää, mikä yrityksesi missio on ja miten yrityksesi erottuu muista. Kanavoi nämä arvot sitten kaikkeen, mitä teet: yrityksen nimeen, verkkosivustolle ladattaviin kuviin ja some-tekstien tyyliin ja ilmeeseen.

Vahvan yritysidentiteetin rakentaminen alkaa hyvin suunnitellusta logosta ja sopivien värien ja fonttien valinnasta. Nämä visuaaliset elementit auttavat brändiäsi erottumaan muista, ja ne antavat yrityksestäsi tyylikkään, ammattimaisen vaikutelman. Brändiä luotaessa on tärkeää muistaa yhdenmukaisuus: varmista siis, että kaikki painotuotteesi ja digitaalisen markkinoinnin materiaalisi sekä muut asiakkaille lähetettävät viestit ovat ulkoasultaan yhdenmukaisia.

VISTAPRINTIN VINKKI

Tarvitsetko apua pienyrityksesi logon suunnittelussa? Suunnittele logo itse Logomaker by VistaPrintin avulla tai pyydä apua Vistan 99designsin suunnittelijoilta tehdäksesi ideoistasi totta.

2. Rakenna oma verkkosivusto.

Verkkosivustosi on verkkonäkyvyytesi perusta ja antaa asiakkaalle usein ensivaikutelman yrityksestäsi. Vaikka olisit liikkeessä käyviin asiakkaisiin panostava kivijalkakauppa, on hyvin mahdollista, että asiakkaat etsivät tietosi internetistä ennen ostoksille tulemista. On siis erittäin tärkeää, että käytössäsi on ammattimainen verkkosivusto.

Kun rakennat verkkosivustoa, sinun kannattaa muistaa seuraavat seikat:

  • Valitse verkkotunnukselle sopiva nimi. Muista valita nimi, joka vastaa yrityksesi nimeä mahdollisimman tarkasti ja on helppo muistaa. Sopivan nimen etsimistä voi helpottaa pohtimalla seuraavia kysymyksiä: Vastaako verkkonimi brändiäni? Onko nimi mieleenpainuva? Onko se helppo kirjoittaa?
  • Hakukoneoptimointi. Hakukoneoptimoinnilla (SEO) on tärkeä rooli digimarkkinointistrategiassa. Optimoidun verkkosivuston luominen parantaa sijoittumistasi verkkohaun tuloksissa. Hakusijoitusta voi parantaa sisällyttämällä sivuston sisältöön ja taustaohjelmaan avainsanoja.
  • Huomion kiinnittävä verkkosivujen ulkoasu. Useimmat ihmiset kiinnittävät huomiota asioiden visuaaliseen ilmeeseen, joten yritä käyttää kiehtovia, laadukkaita valokuvia (tai lyhyitä videopätkiä) ja helppolukuisia fontteja.
  • Mobiilioptimoitu sivusto. Koska nettiä käytetään nykyään enemmän matkapuhelimilla kuin pöytätietokoneilla, sivuston on oltava mobiilioptimoitu. Mobiilioptimoitu sivusto mukautuu eri laitteiden näytön kokoon, on kyse sitten pöytätietokoneesta, tabletista tai älypuhelimesta. Tämä auttaa sinua tavoittamaan enemmän asiakkaita, parantamaan käyttökokemusta ja tehostamaan hakukoneoptimointia: Google sijoittaa mobiilioptimoidut sivut tavallisia sivuja korkeammalle hakutuloksissa. Helpoin tapa mobiilioptimoidun sivuston luomiseen on käyttää kotisivukonetta, joka tarjoaa käyttöösi mobiilioptimoituja mallipohjia. Muista myös testata sivustoosi tehtyjä muutoksia sekä tietokoneella että älypuhelimella.
  • Navigoinnin helppous. Rakenna sivustosi selkeäksi ja helppokäyttöiseksi niin, että kävijä voi navigoida sivuilla vaivatta. Mahdolliset asiakkaat arvostavat sitä, että he pystyvät löytämään haluamansa muutamalla klikkauksella.
  • Sisällön hyödyllisyys. Lisää merkityksellistä ja hyödyllistä sisältöä, kuten yhteystiedot, ”Tietoja yrityksestä” -sivu ja selkeä kuvaus tuotteistasi ja palveluistasi. Kaiken sisällön on oltava helppolukuista, tarpeeksi ytimekästä ja tarjottava tarpeellista tietoa.
  • Yhdenmukainen brändäys. Verkkosivustosi on vastattava brändiäsi. Kävijöiden on pystyttävä heti yhdistämään logosi painettuihin materiaaleihin ja fyysiseen liikkeeseen. Varmista siis, että lisäät sivustolle oman logosi ja käytät värejä ja fontteja, jotka sopivat yhteen muiden brändättyjen materiaalien kanssa.

VISTAPRINTIN VINKKI

Lisää verkkosivuston osoite (tai QR-koodi) kaikkiin luomiisi materiaaleihin: postikortteihin, kuitteihin, esitteisiin, flyereihin jne. Se on helppo tapa rohkaista asiakkaita ottamaan seuraava askel ja etsimään lisätietoja yrityksestäsi.

3. Aseta laadukas asiakaspalvelu etusijalle.

Digiaikana uutiset leviävät nopeasti: ennen kuin arvaatkaan, olet jo luonut maineen joko hyvää tai kehnoa asiakaspalvelua tarjoavana. On tarpeetonta sanoa, että maine hyvää asiakastukea tarjoavana vetää puoleensa lisää asiakkaita ja parantaa käsitystä brändistäsi ja yrityksestäsi.

Jos asiakkaat joutuvat odottamaan vastausta tunteja tai päiviä puhelimitse, sähköpostitse tai somessa, palveluusi ei varmasti olla kovin tyytyväisiä. Varmista sen sijaan, että tarjoat jokaiselle asiakkaalle nopeaa, kohteliasta, rehellistä ja hyödyllistä palvelua. Yritä varmistaa, että vastaat kaikille 48 tunnin kuluessa, ja ilmoita, että he voivat odottaa saavansa vastauksen tämän ajan kuluessa. Voit käyttää viestintään monia eri kanavia, kuten live-keskustelua, puhelinta, sosiaalista mediaa, sähköpostia ja sivustosi Usein kysytyt kysymykset -osiota.

4. Varmista näkyvyytesi sosiaalisessa mediassa.

Somemarkkinoinnin on oltava etusijalla digimarkkinointia rakennettaessa. Somemarkkinointi on mahtava tapa kasvattaa yrityksen näkyvyyttä, houkutella lisää kävijöitä ja vahvistaa asiakassuhteita nykyisten ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa – täysin ilmaiseksi.

Voit hyödyntää sosiaalista mediaa monin tavoin: voit esimerkiksi luoda aihetunnistekampanjoita, lähettää sisältöä livenä, julkaista tarjouksia tai järjestää mainoslahjakilpailuja. Vaihtoehtoja on lukemattomia!

Ennen kuin luot yrityksen someprofiilin, tutustu jokaisen alustan tarjoamiin mahdollisuuksiin. Valitse sitten se, joka sopii yrityksesi ja luomasi sisällön luonteeseen parhaiten. Erittäin visuaalinen sisältö sopii Instagramin ja Pinterestin kaltaisille alustoille. Blogipostauslinkkejä voi taas jakaa esimeriksi Twitterissä ja LinkedInissä. Kiinnostaako videoiden luominen sinua? Tutustu TikTokiin ja YouTubeen.

Muista hyödyntää profiileissasi brändin värejä, fontteja ja logoja sekä tyyliä: kun asiakkaat etsivät yritystäsi, eri alustoilla näkyvän brändäyksen on oltava yhdenmukaista.

Mahtava etu somemarkkinoinnissa on, että sen voi automatisoida. Voit aikatauluttaa somepostausten julkaisun eri alustoilla niin, että voit keskittyä huolehtimaan muista yritystoiminnan osa-alueista. Sisältöä kannattaa julkaista säännöllisesti. Varmista, että sisältö on visuaalisesti dynaamista: valokuvat, gif-animaatiot ja videot vangitsevat asiakkaiden huomion parhaiten.

VISTAPRINTIN VINKKI

Jos olet somesisällön luomisessa vasta-alkaja, aloita VistaCreaten mallipohjista – niihin voit lisätä oman logon, valokuvia ja brändisi värit luodaksesi suosikkikanavallesi jotain ainutlaatuista.

5. Aktivoi sähköpostimarkkinointi.

Aloita sähköpostikampanjoiden suunnittelu käyttämällä mallipohjia, joihin on sisällytetty yrityksen yhteystiedot, aukioloajat ja tietysti yrityksen logo. Jos asiakasluettelo on pitkä, harkitse sen jakamista osiin tiettyjen kriteerien perusteella. Niitä voivat olla esimerkiksi se, miten usein asiakkaat käyvät ostoksilla luonasi, tai asiakkaiden suosimien tuotteiden tai palvelujen tyyppi. Näin sähköpostien laatimiseen voi mennä hieman pitempään. Kohdistetut viestit kuitenkin toimivat paljon paremmin kuin yleisluonteiset massaviestit, joten ylimääräinen vaivannäkö maksaa vaivan. Laadi aikataulu, jonka perusteella otat yhteyttä uutiskirjeen tilaajiin säännöllisesti. Muista sisällyttää viesteihin aina jotakin lukijaa hyödyttävää, kuten muutama pikavinkki tai ohje. Nämä helpot keinot auttavat kasvattamaan asiakaskunnan uskollisuutta sekä sähköpostien avausprosenttia pitkällä aikavälillä.

6. Aloita blogin kirjoittaminen.

Blogin pitäminen on hieno digimarkkinointikeino. Se antaa pienyrittäjälle mahdollisuuden esitellä yrityksen luonnetta ja tuoda esille aiheita, joita ei välttämättä voi sisällyttää sähköpostiviesteihin tai painotuotteilla toteutettuun kampanjaan. (Lisäksi se antaa paljon tilaisuuksia hakukoneoptimointia tehostavien avainsanojen käyttämiseen!)

Blogia varten omalle verkkosivustolle kannattaa suunnitella erillinen sivu, joka heijastaa oman yrityksen luonnetta ja arvoja. Kun olet valmis, voit aloittaa postauksen! Määrittele julkaisuaikataulu, jotta lukijat tietävät, milloin he voivat odottaa sinulta uusia postauksia. Harkitse myös toistuvasti julkaistavien kolumnien luomista, jotta aikataulussa pysyminen helpottuu. Voit esimerkiksi jakaa joka tiistai ennen ja jälkeen -kuvia eri sisustusprojekteista ja esitellä joka lauantai uuden sisustustarvikebrändin, jonka tuotteita myyt liikkeessäsi. Menestyksekäs blogi panostaa laatuun – ei määrään – joten sinun ei tarvitse tuntea painetta julkaista jotain joka päivä. Keskity sen sijaan säännöllisen julkaisuaikataulun noudattamiseen, vaikka julkaisisitkin vain kerran viikossa.

7. Kokeile verkkomainontaa.

Jos voit käyttää rahaa maksulliseen markkinointiin, siihen investointi voi olla kannattava idea. Verkkomainokset on suunniteltu houkuttelemaan lisää klikkauksia ja kävijöitä, mikä kasvattaa huomattavasti näkyvyyttäsi ja sitä kautta myös myyntiä. Käytettävissä on lukemattomia alustoja, joilla voit julkaista yleisölle tarkoitettuja mainoksia: Google, Facebook, Instagram, Twitter, TikTok ja LinkedIn tarjoavat kaikki mahdollisuuden maksulliseen mainontaan. Maksullinen verkkomainonta voi tarkoittaa myös podcast-tallennusten sponsorointia tai yhteistyötä somevaikuttajien kanssa.